In cei 10 ani de experienta ca psiholog si psihoterapeut, am insotit in procesul de depasire a dificultatilor persoane care s-au confruntat cu stresul, depresia, anxietatea, atacurile de panica, tulburarile de somatizare, probleme legate de pierderea relatiilor prin divort, separare sau deces, trauma si abuz. De asemeni, multi tineri mi s-au adresat pentru depasirea problemelor legate de insingurare, relatii si comunicare, autocunoastere si incredere in sine.
Acord o mare importanta relatiei terapeutice, unica pentru fiecare client. In atmosfera calda si deschisa a unei relatii bazate pe incredere, te vei simti in siguranta pentru a incepe sa-ti explorezi gandurile si sentimentele fara teama de a fi dezaprobat/a sau criticat/a.
Ma abtin de la a da sfaturi si indicatii, de la a furniza retete “gata facute” pentru rezolvarea problemelor, considerand ca fiecare persoana este unica atat prin configuratia trasaturilor de personalitate, cat si prin experientele sale de viata, ceea ce face ca solutia potrivita pentru cineva sa fie complet nefolositoare pentru altcineva. Mai mult, fiecare persoana este perfect capabila sa isi construiasca propriile
solutii la problemele cu care se confrunta, iar rolul meu este de a-ti facilita procesul de
constientizare a resurselor de care dispui.
Ma ghidez dupa principiul non-directivitatii, acordand deplina libertate clientilor in alegerea temelor pe care doresc sa le exploreze, a ritmului si profunzimii la care doresc sa lucreze.
De asemeni, respect principiile deontologiei profesionale. Poti citi aici codul deontologic al profesiei de psiholog.
Am absolvit Facultatea de Psihologie in 2002. Urmatorii ani i-am petrecut in Italia frecventand cursurile de psihoterapie organizate de Istituto dell’Approccio Centrato sulla Persona si participand, la solicitarea regiunii Sicilia, la organizarea primului congres national italian in domeniul psihologiei dezastrelor, in calitate de consultant stiintific. Dand curs inclinatiilor artistice, am absolvit, in cadrul Universitatii din Torino, cursurile de Master in scenariu si regie pentru televiziune si noile media.
Revenind in Romania, in calitate de psiholog organizational, am implementat programe de management al stresului, am sustinut workshopuri de dezvoltare a abilitatilor de comunicare, am oferit consiliere si interventie psihologica celor aprox. 2000 de angajati. Dupa absolvirea, in 2011, a cursului postuniversitar “Optimizarea performantei profesionale prin consultanta si coaching cognitiv-comportamental – notiuni avansate” in cadrul Universitatii Babes-Bolyai, am organizat sesiuni de coaching cu mebrii echipei de middle-management la nivelul organizatiei.
M-am format, timp de 4 ani, in scoala de psihoterapie rogersiana (dupa numele fondatorului sau, Carl Rogers). “Abordare centrata pe persoana” sau “psihoterapie centrata pe client” sunt alte denumiri sub care poti gasi informatii despre aceasta forma de psihoterapie.
Pe parcursul formarii mi-am insusit bazele teoretice ale psihoterapiei, dar mai ales am fost eu insami in centrul propriului proces psihoterapeutic constand in explorarea trairilor, gandurilor, atitudinilor si relatiilor semnificative. Este un proces complex, dar definitoriu, avand ca rezultat constientizarea profunda a interactiunii dinamice dintre diferitele aspecte ale personalitatii.
Am ales abordarea centrata pe persoana deoarece m-am regasit in principiile sale fundamentale. Consider ca fiecare persoana este unica si valoroasa nu pentru ceea ce face, ci pentru simplul fapt ca este. Am incredere in tendinta la actualizare a fiecarei persoane, acea forta motivationala care ne impinge la implinirea potentialului nostru.